Blackjack strategie voor beginners

Het lijkt allemaal erg eenvoudig om het spel blackjack te spelen, maar ooit heb je het moeten leren. Voor de beginners geldt dat blackjack een interessant spel is, waarbij het wel goed is om na te gaan wat de regels zijn. Je kunt het op je gemak leren, zo kun je ook je winkansen vergroten. Over het algemeen heb je het spel al snel door en kun je ook binnen 5 minuten een strategie leren. Hierdoor wordt het spel nog leuker. Blackjack spelen online is dan ook een goede optie, het is een manier van ontspannen en ook van spanning opwekken (met name als je met eigen geld speelt). Je kunt het daarom het beste op je af laten komen en dan leggen we je graag een strategie uit.

Uitleg strategie

Het spel blackjack is iedere keer weer spannend. Je hebt iedere ronde namelijk kans om weer een bedrag te winnen. Maar spelen met een strategie kan wel degelijk interessant zijn voor jou als beginner. Voordat je gaat beginnen met een strategie is het van belang te weten wat de eerst getrokken kaart is van de bank, is dat een hoge of lage kaart? Dit noemen ze ook wel de dealerkaart. Wanneer dat de bank een aas heeft of een tien of ander plaatje, dan is dat voor de speler niet gunstig. Maar wanneer de bank een lage kaart heeft dus van 2 tot en met 6, dan is dat voor de spelers wel gunstig. Er zijn een paar regels die je dan kunt hanteren:

  • Wanneer moet je als speler passen? Als de bank een 2 tot en met 6 heeft, dan pas je bij 12 punten of hoger. Als de bank een 7 tot en met Aas heeft dan pas je bij 17 punten of hoger.
  • Je past met een aas als de bank een 2 tot en met 6 heeft, dan pas je bij 18 punten of hoger, Als de bank een 7 tot en met Aas heeft dan pas je bij 19 punten of hoger.
  • Dubbelen doe je wanneer je 9 punten hebt, als de bank dan een 2 tot en met 6 heeft. Maar ook dubbel je bij 10 of 11 punten wanneer dat de bank een 2 tot en met 9 heeft.

Regels eigen maken

Voordat je een nieuwe strategie toe gaat passen is het goed om te oefenen en de regels dus eigen te maken. Daardoor heb je namelijk de tijd om na te gaan of dat het wat voor jou is. Het gaat er om dat je in gaat zien wat de voordelen voor jou zijn en of dat het ook werkt. Extra winst maken hoef je niet op te rekenen, maar het gaat wel om de spanning en afwisseling. Blackjack is en blijft namelijk een kansspel en daar kun jij dan ook kennis mee maken.

Online Blackjack © 2014